• Ehdolla Perussuomalaisten puoluesihteeriksi kesällä 2019
    ANTTI VALPAS Ehdolla Perussuomalaisten puoluesihteeriksi kesällä 2019
  • = ME
    Sinä + minä = ME

Kokenut perussuomalainen

Puolueen jäsen vuodesta 2003. Satojen tuntien kokemus kenttätyöstä, telttojen pystyttämisestä ja purkamisesta, ilmapallojen täyttelystä ja namujen jakamisesta. Aatteen jakoa unohtamatta.

Lähes 15 vuoden kokemus nuorisojärjestön ja puolueen paikallisyhdistys-, piiri- ja valtakunnallisen tason hallinnosta ja luottamustehtävistä hallituksen rivijäsenenä, toiminnanjohtajana, sihteerinä, puheenjohtajana kuin puoluevaltuuston jäsenenä.

Olen 40-vuotias helsinkiläinen, koulutukseltani markkinointimerkonomi ja atk-suunnittelija. Kielitaitoni suomi, englanti ja karjala.

Olen ollut ehdolla useissa kunta- ja eduskuntavaaleissa, toimien mm. Helsingin kaupunginvaltuutettuna ja valtuustoryhmän puheenjohtajana, Helsingin sosiaalilautakunnan ja muutoksenhakujaoston jäsenenä, Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin hallituksessa ja valtakunnallisella tasolla Kuntaliiton valtuuston varajäsenenä.

Viimeiset 12 vuotta olen työskennellyt eduskunnassa, ensin perussuomalaisten kansanedustajan avustajana, sitten eduskuntaryhmän eduskuntasihteerinä ja nyt viimeksi pääsihteerinä.

Olen ollut perustamassa useita yhdistyksiä: Perussuomalaiset Nuoret ry (2006), Pitäjänmäen Perussuomalaiset ry (2008), Helsingin Perussuomalaiset Nuoret ry (2009) sekä osallistunut puolueen ja nuorisojärjestön yhdistys- ja piiritason mallisääntöjen laadintaan. Vastasin Perussuomalaisten Nuorten piirirakenteen luomisesta ja käynnistyksestä. Tunnen yhdistyslain ja puolueen säännöt.

Minut on palkittu vuonna 2016 ansioista nuorisojärjestön hyväksi Perussuomalaisten Nuorten 1. luokan ansiomerkillä ja pöytästandaarilla nro 1.

Minua on luonnehdittu huippuhyväksi persuksi. Olenkin mukana aatteesta, puolueen etu tulee puoluetyössä aina ensin. Olen vastuuni tunteva, luotettava, kuunteleva, rauhallinen ja hyvin painetta sietävä. Yhteistyökykyinen ja helposti lähestyttävä.

Tavoitteeni puoluesihteerinä

Mielestäni puoluesihteerin kaksi tärkeintä tehtävää ovat huolehtia perussuomalaisten puolueen hallinnon sujuvuudesta sekä palvella yhdessä puoluetoimiston kanssa puolueen jäsenistöä. Tuoda esille Sinä + minä = ME -henkeä. Puolueen tulee elää ajassa ja kehittyä koko ajan jäsenistön ja ideologiansa puolesta. Uskon pitkäaikaisen ja laajan kokemukseni niin kenttätyöstä, puolueen ja yhdistystemme hallinnosta sekä politiikan teosta olevan hyödyksi puoluesihteerin tehtävässä. Puoluesihteerinä haluan painottaa Perussuomalaisten kehittämisessä seuraavia kolmea osa-aluetta:

Koulutus

Lisätään järjestelmällisesti jäsenistön järjestöllistä ja poliittista osaamista. Koulutusta annetaan yhdistystoiminnassa sekä meille tärkeistä asioista kuten EU:sta, maahanmuutosta, sosiaalisista kysymyksistä jne. ja sitä antavat Pekasuksen omat kouluttajat tai erikseen alansa asiantuntijat.

Pyritään perustamaan puolueen oma korkeatasoinen luentosarja, jossa keskitytään tärkeisiin poliittisiin aiheisiin luentojen ja vierailujen muodossa. Toisin sanoen Perussuomalaisten oma “maanpuolustuskurssi”. Kaikki tämä lisäisi ja tukisi nimenomaan oman puolueväkemme tiedollista ja taidollista osaamista.

 

 


Kenttätyö

Puolueemme aktiivien tekemä kenttätyö on Suomen parasta Hangosta Nuorgamiin. Pidetään jatkossakin kiinni tästä ja varmistetaan, että kenttätyöläisillä on käytössään asianmukaiset varusteet ja resurssit sekä jaossa puolueen kulloinkin voimassa olevat ohjelmat ja lehdet.

Meidän on tavoitettava myös ulkosuomalaiset. Maailmalla asuu 250.000 eduskunta- ja presidentinvaaleissa äänioikeutettua suomalaista. Heistä vain noin kolmasosa äänestää. Meidän on aktivoitava suomalaisyhteisöt äänestämään meitä. Se on mahdollista vain menemällä heidän pariinsa kertomaan, miksi on tärkeää äänestää ja juuri meitä.

 

 

 


Tiedotus

Koko puolueessa oloni ajan olen nähnyt, kuinka vähäisillä resursseilla joudumme jatkuvasti toimimaan tiedotuksellisesti. Olemme lisäksi nähneet, miten meidän hyviin avauksiin muissa medioissa suhtaudutaan; vaientaen ja marginalisoiden.

Eräs tarpeellinen toimenpide vahvistuksien tekemiseksi on palkata eduskuntaan täysipäiväinen eduskuntatoimittaja, joka tekee juttuja meille tärkeistä teemoista ja huolehtii osaltaan siitä, että sanomamme kuullaan mahdollisimman laajasti eri medioissamme. On hyvä olla myös täysipäiväinen kenttätoimittaja joka kiertää ja seuraa kenttäämme, tuoden esille kansan valtuuttamien kunnan- ja kaupunginvaltuutettujemme saavutuksia ympäri valtakuntaa. Aktiivinen ja rehellinen tiedotustoiminta niin jäsenistön kuin suuren yleisön suuntaan takaa vakaan pohjan tulevien vuosien menestyksellemme.

 

 


Näiden kaikkien kolmen asian (Koulutus, Kenttätyö ja Tiedotus) toteutus tullaan toimestani suorittamaan vastuullisesti ja puolueen talousresurssien puitteissa.

Haluan puoluesihteerinä puolueorganisaation, joka voi perustellusti sanoa olevansa myös jäsenistönsä koulutuksella ja kansalle suunnatulla tiedotuksella mitattuna maan paras. Kenttätyössähän me olemme jo paras. Haluan lisäksi tukea ja kehittää demokratiaan perustuvaa johtamiskulttuuria puolueessamme paikallistasolta huipulle asti.

Katso esittelyvideoni sekä kolme tärkeintä tavoitettani puoluesihteerinä (Koulutus, Kenttätyö, Tiedotus) auki selitettynä. Katso myös video miksi minua äänestetään.

Haluan sinut mukaan kampanjaan

Jaa tätä kampanjasivua sosiaalisessa mediassa

 

ja liity Facebookin faniryhmään.

Puolueen jäsen, katso missä liikun ja tule tapaamaan.

Yhdessä olemme vahvempia.

Sinä + minä = ME

 

 


Haluatko tietää lisää?

Perusteet
Nimeni on Antti Tapio Valpas, olen syntynyt Helsingissä 16.8.1978. Lempiniminä Ande ja Valpas. Näistä Valpas on laajimmassa käytössä.

Asuinpaikkani
Elämäni 22 ensimmäistä vuotta asuin Itä-Helsingissä; Kontulassa ja Mellunkylässä. Idästä siirryin Helsingin keskustaan pikkuruiseen yksiöön ja sieltä Etelä-Haagaan. Nykyisin asun liki vanhoilla kotikulmillani Kurkimäessä.

Koulutus- ja työtaustastani
Kävin peruskouluni Kontulan ala-asteella ja Helsingin Yhteislyseon (HYL) yläasteella vuosina 1985-1994, jatkaen sitten vielä kolme vuotta HYL:in lukiossa vuosina 1994-1997.

Lukion jälkeen pyrin kesällä 1997 Helsingin yliopistoon opiskelemaan historiaa, mutta portit eivät minulle auenneet ja jäin puoleksi vuodeksi tyhjän päälle nuorisotyöttömäksi.

Alkuvuodesta 1998 pääsin opiskelemaan merkonomiksi Malmin kauppaoppilaitokseen. Työskenneltyäni Malmista valmistumisen jälkeen vuoden verran atk-myyjänä, ja hankittuani näin ensimmäiset kunnon kannukseni työelämässä, jatkoin opintojani Espoon oppimiskeskuksessa valmistuen vuonna 2002 Atk-suunnittelijaksi, erikoistumisena ohjelmistosuunnittelu.

Harrastuspohjalta, käyttääkseni lukion jälkeisen puolivuotisen sekä vuosituhannen vaihteen IT-kuplan aiheuttaman puolentoista vuoden mittaiseksi osoittautuneen työttömyysaikani hyödyllisesti, opiskelin Helsingin Avoimessa yliopistossa Suomen historiaa approbaturin ja arkeologiaa perusopintojen verran parissa jaksossa vuosina 1997-2003.

Alkuvuodesta 2004 pääsin töihin Suomen suurimman ja kauneimman lehden Mikrobitin sähköisen jatkeen MBnetin palkkalistoille projektikoordinaattoriksi, tarkemmin sanottuna Hintaseuranta.fi -palvelun kaupallistamisprojektin pariin.

Kevään 2007 eduskuntavaalien jälkeen minut pyydettiin töihin eduskunta-avustajaksi ja niinpä keväästä 2007 aina kevääseen 2011 työskentelin eduskunnassa kansanedustaja Pentti Oinosen avustajana sekä vuodesta 2009 Perussuomalaisten eduskuntaryhmän perusturvasihteerinä avustajantoimen ohessa. Keväällä 2011 siirryin Jytkyn myötä kasvaneen eduskuntaryhmämme ryhmäkansliaan eduskuntasihteeriksi. Kesäkuussa 2015 aloitin eduskuntaryhmän pääsihteerinä edeltäjäni siirryttyä uusien haasteiden pariin.

Luottamustehtävissä

Perussuomalaisiin ja sen nuorisojärjestöön liityin vuonna 2003, mutta poliittisen urani aloitin varsinaisesti valtakunnallisessa Perussuomalaisissa Nuorissa loppuvuodesta 2004, jolloin tulin valituksi vuoden 2005 Nuorten hallitukseen. Pian tämän jälkeen minut nimettiin Nuorten toiminnanjohtajaksi, tehtävä jota hoidin aina vuoden 2009 loppuun. Tänä aikana järjestömme kasvoi noin 30 hengen ydinjoukosta puolen tuhannen jäsenen valtakunnalliseksi nuorisopolitiikan raskaan sarjan tekijäksi. Samaan aikaan toimin Perussuomalaiset rp:n puoluevaltuustossa Nuorten edustajana ja myöhemmin aikuisten Helsingin piirin edustajana.

Ehdin vielä olla perustamassa Helsingin Perussuomalaisten Nuorten piirijärjestöä ennen kuin totesin olevani yli kolmikymppisenä nuorisotoimijan uskottavuuden rajoilla ja luovutin Helsingin ja valtakunnallisten PS-Nuorten viestikapulan seuraavalle sukupolvelle vuonna 2010.

Ns. aikuispuolella toimin puolueen Helsingin piirin ja paikallisosaston hallituksissa vuodesta 2006 lähtien.

Syksyn 2008 kunnallisvaaleissa tulin pienoiseksi yllätyksekseni valituksi Helsingin kaupunginvaltuustoon, jossa toimin nelihenkisen valtuustoryhmämme puheenjohtajana koko valtuustokauden 2009-2012. Samalla toimin Perussuomalaisten edustajana Helsingin sosiaalilautakunnassa ja varapaikalla Kuntaliiton valtuustossa.

Vuoden 2012 kunnallisvaalien myötä kaupunginvaltuuston varsinainen paikka vaihtui varajäsenen paikkaan. Paikan sain sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisen 2. sote-jaoston jäsenenä. Lisäksi vaikutin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n hallituksessa sekä HUS:n diagnostisten palveluiden liikelaitosten johtokunnassa kuntavaaleihin 2017 asti.

Politiikan lisäksi olen mukana muutamien ei-poliittisten vammais- ja kansalaisjärjestöjen toiminnassa, mm. Helsingin kuuloyhdistyksessä sekä Karjalan Kielen Seuran hallituksessa. Ei-poliittinen toiminta on kätevä tapa pitää kosketuspinta todelliseen elämään, ei pääse unohtamaan missä tilanteissa terveet ja vammaiset kanssaihmiset elävät. Arkielämän ja oikean työelämän kiemuraisista kokemuksista on hyvä ammentaa politiikassa.

Harrastukset
Historia ja sukututkimus.
Erityisesti maailmanhistoria on aina ollut lähellä sydäntäni.

Mottoni
“Jos et tunne historiaa, et voi ymmärtää maailmaa.”
Historian peruslakeihin kuuluu se, että historia toistaa itseään. Ensimmäinen sukupolvi oppii, toinen sukupolvi kuulee asiasta ja uskoo, kolmas sukupolvi antaa piut paut isovanhempiensa opeille, toistaen vuorostaan heidän virheensä. Huomaat mottoni vaikuttavan myös mielipiteissäni ja toimissani. Virheistä tulee ottaa opiksi, eikä lyödä päätä uudestaan seinään. Tuntemalla ihmisen tai kansan historiaa, on helpompi ymmärtää mitä tapahtuu ja ennen kaikkea miksi.

Perustiedot:
Nimi: Antti Tapio Valpas
Syntymäaika ja –paikka: 16.8.1978, Helsinki
Kielitaito: suomi, englanti, karjala

Koulutus:
• Ylioppilas, Helsingin Yhteislyseon lukio, 1997
• Yo-merkonomi (markkinointi), Malmin Kauppaoppilaitos, 2000
• ATK-suunnittelija; erikoistumisena ohjelmistotuotanto, Espoon oppimiskeskus, 2002

Muut koulutukset/opiskelupaikat:
• Suomen historian approbatur, Helsingin Avoin yliopisto, 1997-1998
• ATK-ajokortti, A-taso, 1999
• Arkeologian perusopintoja, Helsingin Avoin yliopisto, 2002-2003
• Karjalan kielen kurssi (viikko, perusteet-ryhmässä), Suuri Mägi, Aunus, Karjalan tasavalta, 2005
• Karjalan kielen kurssi (perusteet 2 pv ja edistyneet 2 pv), Helsinki, 2006
• Karjalan kielen kurssi (viikko, edistyneet-ryhmässä), Jessoila, Aunus, Karjalan tasavalta, 2007
• Karjalan kielen kurssi (viikko, edistyneet-ryhmässä), Helsinki, 2010

Työhistoria:
• Merocomp Oy, Atk-laitemyyjä, 1999 – 2000
• Main Deck Finland Oy, satunnaista tietoteknistä konsultointia vuosina 2002 – 2005
• MikroBitti / MBnet, Projektikoordinaattori, 2004 – 2007
• Eduskunta, kansanedustajan avustaja, 2007 – 2011 ja Perussuomalaisten eduskuntaryhmän perusturvasihteeri avustajantoimen ohessa vuosina 2009 – 2011
• Perussuomalaisten eduskuntaryhmä, eduskuntasihteeri 2011 – 2015
• Perussuomalaisten eduskuntaryhmä, pääsihteeri 2015 –

Muu toiminta; jäsenyydet yhdistyksissä ja aiemmat luottamustoimet:
Poliittiset järjestöt

• Perussuomalaiset rp: puoluevaltuuston jäsen (2011 – 2013)
• Perussuomalaiset Nuoret ry: Perustajajäsen, hallituksen jäsen (2005 – 2009), Nuorten edustaja puoluevaltuustossa (2006 – 2009), Nuorten toiminnanjohtaja (2006 – 2009)
• Helsingin Perussuomalaiset Nuoret ry (Nuorisojärjestön piirijärjestö Helsingissä): Perustajajäsen, hallituksen jäsen (2009 – 2010)
• Helsingin Perussuomalaiset ry (Puolueen piirijärjestö Helsingissä): piirihallituksen 1. varajäsen (2006), piirihallituksen varsinainen jäsen (2007 – 2008, 2010 – 2013), piirin 2. varapuheenjohtaja (2008)
• Pitäjänmäen Perussuomalaiset ry: Perustajajäsen, puheenjohtaja (2008), hallituksen varajäsen (2009, 2013), hallituksen jäsen (2010 – 2012)

Kunnalliset luottamustoimet
• Helsingin kaupunginvaltuutettu (2009 – 2012), varavaltuutettu (2013 – 2017)
• 2. sote-jaoston varsinainen jäsen (2013 – 2017)
• Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja (2009 – 2012), varapuheenjohtaja (2015)
• Sosiaalilautakunnan varsinainen jäsen (2009 – 2012)

Ylikunnalliset luottamustoimet
• Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallituksen varsinainen jäsen (2013 – 2017) sekä HUS:n diagnostisten palveluiden liikelaitosten (aiemmin sairaanhoidollisten tukipalveluiden liikelaitosten) johtokunnan varsinainen jäsen (2013 – 2017)
• Kuntaliiton valtuuston varajäsen kaudelle 2009 – 2012

Karjalaiset järjestöt
• Salmilazed ry (aiemmin Entiset salmilaiset ry): varapuheenjohtaja (2008), hallituksen jäsen (2009 – 2013)
• Salmi-Säätiön kotisivujen ylläpitäjä (2003 – 2008)

Vammaisjärjestöt
• Kuuloliitto ry (entinen Kuulonhuoltoliitto ry): Nuorisotoimikunnan (NUTO) jäsen (2003 – 2005), Nuorisotoimikunnan alaisen Vaikuttamistyöryhmän vetäjä (2003 – 2005), Uudenmaan kuulonhuoltopiirin Edunvalvontatyöryhmän jäsen (2005), Uudenmaan kuulonhuoltopiirin Strategiatyöryhmän jäsen ryhmän toimikauden ajan (toimikausi huhtikuu – elokuu 2005)
• Helsingin Kuuloyhdistys ry (aiemmin Helsingin Huonokuuloiset ry): hallituksen jäsen (2008 – 2010, 2013 – 2016), sihteeri (2008), Vaikuttamistyöryhmän jäsen (2005 – 2009) ja puheenjohtaja (2010, 2013 – 2016)

Muut
• Eduskunnan Avustajat Ilman Rajoja (AIR) hallituksen jäsen Perussuomalaisten avustajien edustajana (2007 – 2011)
• Valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan NUORAn jäsen (2007 – 2011)

Nykyiset luottamustehtävät
• Suomen Karjalankielisten Yhteisö ry: hallituksen jäsen (2019 – )
• Oikeusministeriön Yhteisöllinen kansalaistoiminta 2020-luvulla seurantaryhmän jäsen (2019 – )
• Kansaneläkelaitoksen KELA:n hallituksen jäsen (2018 – )
• Karjalan Kielen Seura ry: hallituksen jäsen (2010 – )

Huomionosoitukset ja erikoiskurssit:
• Kuuloliiton pronssinen ansiomerkki (2010)
• Perussuomalaiset Nuoret ry:n 1. luokan ansiomerkki ja pöytästandaari nro 1. (2016)
• 9. HyväSuomi 2020 -kurssi (2010, Sosiaali- ja terveysministeriön järjestämä hyvinvointipolitiikan strategisen johtamisen maanpuolustuskurssi. Kesto 6 päivää.)
• 212. Valtakunnallinen maanpuolustuskurssi (2015, puolustusvoimien järjestämä johtavassa asemassa oleville siviili- ja sotilashenkilöille tarkoitettu kurssi Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä kokonaisturvallisuuden ja -maanpuolustuksen eri alojen tehtävistä ja toiminnasta. Kesto 15 päivää.)

“Antti on rehellinen suomalainen mies, johon voin luottaa asiassa kuin asiassa. Olemme olleet yhdessä Kuulonhuoltoliiton nuorisotoimikunnassa, Antti oli näissä asioissa vielä aloitteleva, kun itse olin jo pidempään touhuissa ollut mukana. Hyvin nopeasti Antti olikin perehtynyt asioihin ja tuntui kuin hän olisi ollut mukana kauemmin kuin minä! Antilta löytyi reilua asennetta, positiivista mieltä, järkeviä ajatuksia, jotka hän myös osasi perustella hyvin ja ennen kaikkea hän tuli toimeen kaikkien kanssa. Antin kanssa oli mukava tehdä yhteistyötä ja olemme edelleen ystäviä, vaikka emme enää ole samoissa vapaa-ajan työryhmissä.”

– Mari, ystävä (2008)


“Melkein voisin olla valmis sanomaan, että kaima on kehno poliitikko. Vaikuttajana hän on siinä ihan hyvä, mutta ihmisten petkuttamisessa ja luikuripuheiden lausunnassa melkoisen kömpelö. Hän on rehellinen ja suorasanainen mies, joka ei mielistele muita oman etunsa tähden. Kaima tietää, mikä on parasta yhteiskunnalle ja myös yksilöille. Kaiman avulla sainkin työpaikan, joka puolestaan auttoi valmistumaan ammattiin. Hän on hyvä ystävä.”

– Antti, ystävä (2008)


“Antti Valpas on helposti lähestyttävä ja sydämellinen ihminen. Tämän piirteen huomasin heti alussa KHL:n (nyk. Kuuloliiton) nuorten toiminnassa. Antti on asioihin perinpohjin perehtyvä. Asia mihin Antti ryhtyy, hän tekee sen ottaen asioista selvää ja vieden asian loppuun erinomaisesti. Antti on toiminut mukana ahkerasti KHL:n järjestötoiminnassa mm. Nutossa.”

– Susanna, ystävä (2008)


“Antti Valpas osoittautui yrityksemme työtehtävissä mieheksi, joka tekee eikä meinaa ja tekee minkä lupaa. Toivotan menestystä uusissa haasteissa!”

– Harri, entinen esimies (2007)


“Äänestin Anttia jo (vuoden 2007) eduskuntavaaleissa hänen rehtiytensä ja suoraselkäisyytensä takia, vaikka hänen edustamaansa puoluetta en muuten kannatakaan.”

– Salla, ystävä (2008)


“Puolueen sosiaalista omatuntoa edustavat muun muassa… Antti Valpas…”

– Helsingin Sanomat (1.11.2008)


“Jos helsinkiläinen äänestäjä on erityisen kiinnostunut sosiaalipoliittisista kysymyksistä tai vammaisten oikeuksista, en suosittele hänelle itseäni vaan valtuustokollegaani Antti Valpasta.”

– Jussi Halla-aho blogissaan (1.12.2010)


“Valpas on profiloitunut sosiaaliasioissa ja rajakarjalaisten jälkeläisenä ollut huolestunut vähemmistökielen asemasta, nimittäin karjalan kielestä rajan takana. Tuntee lainsäädäntötekniikkaa, tunnetaan pääkaupungin kunnallispolitiikassa yhteistyökykyisenä poliitikkona. Ei ihan täytä kiilusilmäisen tuntomerkkejä siis.”

– Kirjailija Markus Leikola Fabula Rasa-blogissaan (Image.fi) kevään 2015 hallitusneuvotteluiden maahanmuuttoa koskevista neuvottelijoista.
(12.5.2015)


“Antti on hirmuisen kiltti ja vaatimaton. Hän hoitaa työnsä mielestäni tunnollisesti puolueaate edellä, mielessä ja sydämessä. Antti on rauhallinen ja hän ymmärtää taatusti paineen, mikä meihin kaikkiin edustajiin kohdistuu niin mediasta, kansalta ja oppositiosta. Antilla on rauhoittava vaikutus ja hän ei koskaan, ei ikinä hermostu. Antti tukee ryhmää ja on aina paikalla. Antti on “last man standing- tyylinen” ja vastaa aina tai etsii vastauksen. Antille voi myös purnata ja näyttää rehellisesti, mitä ajattelee. Hän ei loukkaannu eikä intä, superhyvä persu hän on! Antti kuuntelee, ei päsmää, kritisoi. Hyvä tyyppi!”

– Nimetön kansanedustajamme vuoden 2016 Lahden puolueneuvoston ns. “Seinällä sanottua” (11.-12.6.2016)

Sähköposti: antti [at] valpas.info

Puhelin: 050-574 1886

Tai käytä alla olevaa lomaketta:

Antti Valpas © 2006-2019 Valpas.info