Valtuusto 2009-2012

Vaikuttaminen valtuustossa

Helsingin kaupunginvaltuustossa on 85 jäsentä, jotka edustavat yhdeksää eri puoluetta tai vaalilistaa. Valtuusto on se taho, joka päättää sinun kunnallisveroprosentistasi, sinua lähinnä sijaitsevan lastentarhan sijainnin, lähistösi autopaikkojen määrän ja asumisesi hinnan.

Perussuomalaiset ovat tällä hetkellä valtuuston 6. suurin ryhmä yhteensä neljällä valtuutetulla. Valtuustoryhmään kuuluvat varsinaiset valtuutetut Jussi Halla-aho, Seppo Kanerva, Antti Valpas ja Nina Huru (sit.). Lisäksi ryhmässämme on neljä varavaltuutettua; Mika Raatikainen, Olli Sademies, Timo Elo ja Harri Lindell.

Minulla on ollut ilo johtaa perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmää koko kuluneen valtuustokauden ajan, tammikuusta 2009. Vaikka ryhmämme on ollut suhteellisen pieni, olemme pystyneet neljällä valtuutetulla ja neljällä varavaltuutetulla vastaamaan haasteisiin ja tuomaan esille perussuomalaisten äänestäjien huolia sekä tarpeita päätöksenteossa menestyksellä. Eikä pelkästään valtuustossa vaan myös lauta- ja johtokunnissa, joissa helsinkiläisten etuja ajamassa on tällä valtuustokaudella ollut yhteensä nelisenkymmentä perussuomalaista.

Ryhmämme on noudattanut pitkälti puolueen linjauksia yleiskysymyksissä. Monissa paikallisissa kysymyksissä olemme luoneet itsenäisesti oman linjamme, riippumatta siitä onko sillä saatu valtuuston tai lautakunnan enemmistön tukea vai ei. Me emme juokse muiden puolueiden perässä vaan meille riittää, että tiedämme olevamme oikeassa ja puolustavamme helsinkiläisten etuja. Meillä on oma suunnitelma. Se selvästi toimii, koska kannatuksemme on kasvanut Helsingissä hurjasti. Vuoden 2008 kuntavaaleissa saimme 5,3 % kannatuksen. Nyt kannatuksemme on 13 prosentin pinnassa. Sillä saisi toistakymmentä perussuomalaista valtuutettua ajamaan sinun asioitasi.

Joskus kilpailevat puolueet väittävät, että perussuomalaiset vain vastustavat kaikkea. Me emme vastusta asioita vastustamisen takia. Ryhmämme tarjoaa tarvittaessa vaihtoehdon, ja sekös muita puolueita ärsyttää. Meidän mielestä taiteen ja kulttuurin asemaa voidaan edistää kaupungissamme muutenkin kuin megapömpöösi Guggenheimilla. Mielestämme maahanmuuttajan ei pidäkään saada työpaikkaa Helsingin kaupungilta etnisen taustansa vaan pätevyytensä perusteella, kuten meidän muidenkin. Kyllä, me vastustamme kirjasto- ja kouluverkon karsintaa. Me näemme sen investointina ennen kaikkea tulevaisuuteemme; lapsiin ja nuoriin sekä elinikäiseen oppimiseen. Eduskunnan käsittelemässä eurokriisissäkin kansanedustajamme ovat vastustaneet rahan lapiointia etelään. Miksi? Koska kun euronhuuruisen illan lasku lopulta tuodaan eteemme, rahat otetaan kunnilta. Eli juuri sinun taskustasi ja sinun palveluistasi.

Lopuksi haluan kehottaa jokaista äänestysikäistä äänestämään. Lokakuun 28. päivä valittava valtuusto päättää Sinun asioistasi. Vain äänestämällä äänesi kuuluu.

Antti Valpas
Valtuustoryhmän puheenjohtaja

(Kirjoitus on julkaistu alunperin Perussuomalainen-lehden 12/2012 eli kunnallisvaalinumeron Helsinki-liitteessä)

Antti Valpas © 2006-2014 Frontier Theme