Työelämä

Ehdolla Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaaksi

Olen ehdolla Perussuomalaisten Helsingin piirin jäsenäänestyksessä kansanedustajaehdokkaaksi kevään 2015 eduskuntavaaleihin. Äänestysnumeroni on 16037.

Puolueen helsinkiläisille jäsenille avoin äänestys tapahtuu postitse ajalla 9.6. – 22.6.2014. Äänestyslippu kannattaa laittaa postiin mahdollisimman pian Juhannuksen takia. Äänestä ja vaikutat!

 

Lyhyt henkilöesittely 
Nimi: Antti Valpas
Ikä: 35
Syntymäpaikka: Helsinki
Koulutus: Merkonomi, Atk-suunnittelija
Perussuomalaisten jäsen: Vuodesta 2003
Nykyinen työ: Eduskuntasihteeri
Nykyiset poliittiset luottamustoimet: Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu, Helsingin 2. sote-jaoston jäsen, Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin (HUS) hallituksen jäsen, HUS:n sairaanhoidollisten tukipalveluiden johtokunnan jäsen.

(pidemmän henkilöesittelyn voit lukea tästä)


TEEMAT: Työtä ja turvallisuutta

Työtä
Jokaisella suomalaisella on oikeus tehdä työtä. Julkisen vallan on perustuslain mukaan edistettävä työllisyyttä ja pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus työhön.

Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että lainsäädäntömme ja byrokratiamme asettaa monesti esteitä, jotka estävät jokaista halukasta tekemästä työtä tai toimimasta yrittäjänä. Asia on näin erityisesti heidän kohdalla, jotka ovat olleet työttöminä pidempään, osatyökykyisiä tai heikosti koulutettuja. Tiedän tämän omasta kokemuksestani pitkäaikaisena nuorisotyöttömänä ja yrittäjyyttä harkinneena.

Haluan olla kehittämässä suomalaista yhteiskuntaa siten, että työn vastaanottaminen tai yrittäjäksi ryhtyminen olisi kannattavampaa kuin työttömänä olo. Haluan edistää erityisesti osatyökykyisten työelämään pääsyä. Vates-säätiön tutkimuksen mukaan yhteiskuntamme hyötyisi vuosittain jopa 800 miljoonan euron verran jos työllistäisimme 40.000 työelämän ulkopuolelle jätettyä, työtä haluavaa osa- tai täystyökykyistä vammaista. Työ on parasta ja halvinta sosiaalista turvaa niin yhteiskunnalle kuin yksilöllekin. Mitä haavoittuvampi yksilö on, sitä tärkeämmäksi työ koetaan.


Turvallisuutta
Vapaa liikkuvuus ja leirit. Itäeurooppalaisten turistien suorittamat vanhusten ja vammaisten katuryöstöt. Turvallisuuteen kohdistuvat määrärahojen leikkaukset. Poliiseja kortistossa. Ylityöllistetyt hätäkeskukset. Rehellisiltä metsästäjiltä ja ampuma-aseiden harrastajilta aseet pois. Puolustusvoimamme säästökuurilla. Uusi Lastensairaala lahjoitusvaroilla. Kuulostaako tutulta? Kyse on tämän päivän Helsingistä ja Suomesta. Niistä otsikoista, joita olemme mediasta lukeneet ja kuulleet.

Työssäni eduskuntasihteerinä seuraan läheisesti maamme turvallisuusasioita käsittelevän eduskunnan hallintovaliokunnan työtä. Viime vuodet ovat olleet hallituspuolueilta (Kokoomus, SDP, Vihreät, RKP, KD ja sieltä keväällä paennut Vasemmistoliitto) jatkuvaa leikkausten sarjaa, jotka kohdistuvat maamme sisäiseen ja ulkoiseen turvallisuuteen.

Perussuomalaiset ovat eduskunnassa johdonmukaisesti vastustaneet tähän tilanteeseen johtaneita hallituspuolueiden maallemme haitallisia esityksiä, tuoden esille aidot vaihtoehdot.

Haluan olla vaikuttamassa siihen, että tulevaisuudessa säästöt kohdistuvat turvallisuuden sijasta esimerkiksi tehottoman kehitysavun ja pakkoruotsin kaltaisiin menoihin.

Antti Valpas © 2006-2014 Frontier Theme