Kuulovammaiset

Nimitys HUS:n hallitukseen

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin valtuusto kokoontui eilen 27.3. ja valitsi HUS:n uuden hallituksen. Perussuomalaisten edustajiksi tähän 15 poliittisen edustajan ja kahden Helsingin yliopiston edustajan eli yhteensä 17 jäsenen joukkoon valittiin lohjalainen Riikka Slunga-Poutsalo (hallituksen 1. varapuheenjohtajaksi) ja allekirjoittanut hallituksen rivijäseneksi helsinkiläisten yhdeksi edustajaksi. Riikan varajäsenenä toimii Merja Nevalainen (Lohja) ja minun varajäsenenä on Pekka Murto (Helsinki).

Mielestäni uuden HUS-hallituksen tulevien vuosien suurimmat haasteet liittyvät hallituksen sote-uudistukseen ja HUS:n kohtaloon tässä kuviossa sekä uuden lastensairaalan rakentamisen toteutumiseen vuoteen 2017 mennessä.

Mikäli asia on kunnista kiinni, HUS jatkaa olemassaoloaan nykymuodossa. Jos kävisi toisin, jatkaa HUS varmastikin olemassaoloaan, jäsenkuntien määrän ja toiminta-alueen luultavasti muuttuessa. Tämän näemme aikanaan.

Lastensairaalan osalta valtio on jo luvannut rahoitusta, samoin HUS-kuntien tukea rakennuskustannusten kattamiseen voidaan pitää varmana. Asialle on perustettu oma säätiö, tavoitteena kerätä yksityisiltä lahjoittajilta 30 miljoonaa euroa sairaalan rakentamispottiin. Koko hankkeen hinnaksi on arvioitu noin 160 miljoonaa euroa. Hankkeella on tarkoitus kovata nykyinen 1940-luvulta peräisin oleva rakennus, jota ovat riivanneet erityisesti kosteusongelmat jo pari vuosikymmentä. Lue lisää hankkeesta.

Antti Valpas © 2006-2014 Frontier Theme