Turistit maksakoot omasta pussistaan

He ovat taas täällä. Jos koskaan edes lähtivätkään. Ja lisää on tulossa. Puhun tietysti Itä-Euroopan romaneista, jotka ovat tulleet tienaamaan elantoaan Suomeen ja Helsinkiin kerjäämällä, kukkia myymällä ja mummoja putsaamalla.

Viikonloppuna Helsingin kaupunki (tai oikeammin virkamies) päätti maksattaa veronmaksajilla näiden turistien majoituksen kun edellisestä majapaikasta tuli häätö paloturvallisuusongelmien takia. Linjaus on sikäli outo, koska nämä kerjäläiset on luokiteltu kaupungin taholta turistiksi.

Suomen lain mukaan näitä henkilöitä koskisi Ulkomaalaislain 11 §, joka edellyttää maahan tulevilta henkilöiltä riittäviä varoja maassaoleskelua varten tai että he pysyvät ne laillisesti hankkimaan (kuppeihin putoavista senteistä tai myydyistä kukista lienee verot ja alvit maksettu? Tuskin). Toinen vaatimus on se, että heidän on hankittava itse majoituksensa. Se ei ole kaupungin tai valtion tehtävä.

Miksiköhän nämä Vapaa liikkuvuus-verkoston henkilöt eivät majoita näitä henkilöitä omiin koteihinsa, vaan tekevät “romanikysymyksestä” koko kaupungin ongelman? Eivätkö he oikeasti välitäkään?  Hehän toimivat kuin Euroopan talousongelman ratkaisutapa: voitot (majoitus järjestyy) privatisoidaan omaksi ansioksi, tappiot (majoituksen maksu) sosialisoidaan koko yhteiskunnan vastuulle.

Mielestäni Helsingin kaupungin ei pidä maksaa senttiäkään romanien majoittamisesta eikä antaa enää rahaa kotimatkaa varten. Laki on mielestäni varsin selvä. Onkin kysyttävä miksi Helsingin kaupunki tukee lain hengen vastaista toimintaa?

PS. Ja mitä tehdään, jos Keski-Euroopassa pahamaineiset irlantilaiset karavaanarituristit löytävät taas Helsingin ja keksivät vaatia kaupunkia maksumieheksi? Onhan turistien taloudellisesta tukemisesta olemassa tuoreita ennakkotapauksia…

Share
Valpas.info © 2006-2019 - Piirros © Hannu Lukkarinen Frontier Theme