Kansanedustajaehdokas Antti Valpas

Helsingin vuoden 2012 budjettia koskevat neuvottelut päättyivät

On kulunut jo pidemmän aikaa siitä kun olen viimeksi kirjoitellut blogiin mitään. Syy on se, että tämä kuukausi on mennyt tehokkaasti niin töissä kuin vapaa-ajallakin budjettiasioiden parissa.

Eduskunnassa Perussuomalaiset tekivät varjobudjetin hallituksen budjettiin, perussuomalaisten vaihtoehdot valtion rahankäytölle vuonna 2012 voi käydä lukemasa tästä linkistä.

Samaan aikaan on kaikessa hiljaisuudessa väännetty Helsingin kaupungin vuoden 2012 budjettia. Perussuomalaiset saivat tänään päättyneissä neuvotteluissa läpi useita tavoitteitaan joilla on vaikutusta mm. helsinkiläisten arkiturvallisuuteen (esim. katujen valaistuksen parannusta, ambulanssien saatavuus turvataan), asunto- ja rakennustuotantoon (esim. homeisten päiväkotien ja leikkipuistorakennusten tilalle korvaavat väliaikaisrakennukset) ja järjestöavustuksiin (nuorisotoimeen ja vapaaseen sivistystyöhön). Näitä edellä mainittuja sekä monia isompia ja pienempiä asioitamme toteutetaan allaolevan tiedotteen mukaisesti lisämäärärahan muodossa tai budjettiin tehtävinä, kaupungin virkamiehiä sitovina kirjauksina.

 

RYHMÄT BUDJETTISOPUUN, LISÄMENOJA MALTILLISESTI

Helsingin valtuustoryhmät pääsivät lauantaina yksimielisyyteen ensi vuoden budjetista. Mukana sovussa ovat kaikki kaupunginhallitusryhmät.

Kaikkiaan käyttötalouden menolisäyksiksi sovittiin noin 18,5 miljoonaa euroa. Vastaavasti tulojen arvioidaan kasvavan arviolta 1,5 miljoonalla eurolla. Kokonaisvaikutus käyttötalouteen on noin 17 miljoonaa euroa.

Budjettisopu tuo vanhusten palveluihin 6 miljoonaa euroa lisää rahaa. Lisäys kohdennetaan hoitoketjun toimivuuden ja vanhusten ympärivuorokautisen hoivan varmistamiseksi sekä palveluiden laadun parantamiseksi.  Lisäyksellä rahoitetaan myös ruotsinkielisten vanhusten avopalvelujen parantaminen. Lasten päivähoitoon sekä lapsiperheiden palveluihin lisätään puolitoista miljoonaa euroa, samoin kotihoidon palveluihin.

Joukkoliikenteen tukea päätettiin lisätä 2,8 miljoonalla euroa. Lisärahoilla vähennetään tarvetta korotuksiin Helsingin sisäisissä kausilipuissa. Pienempiä menolisäyksiä sovittiin tehtäväksi muun muassa lasten iltapäivätoimintaan, nuorten työpajatoimintaan, urheiluseurojen tukemiseen, kulttuuritoimen avustuksiin sekä pyöräilyn edistämiseen. Ammatillisissa oppilaitoksissa ja lukioissa opiskelun keskeyttämisen vähentämiseksi varattiin 1 miljoona euroa.

Budjettikirjaan tehtävillä tekstilisäyksillä edistetään muun muassa palveluiden kustannusten ja laadun vertailua sekä läpinäkyvyyttä. Tämä tehdään selvittämällä ja mahdollisesti kokeilemalla palvelualoite – käytäntöä kaupunginhallituksen myöhemmin määrittämällä tavalla. Terveyskeskusmaksujen vaikutus terveyseroihin selvitetään.

Investointeihin lisätään rahaa yhteensä 6,5 miljoonaa euroa. Suurin investointilisäys 4 miljoonaa euroa tehdään Tilakeskuksen korjaushankkeisiin ja painotetaan sisäilmaongelmien poistamiseen palvelurakennuksissa. Lähiliikuntapaikkojen investointeihin lisätään miljoona euroa.

Lisätiedot:

Tatu Rauhamäki
Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja
puhelin 050 521 2907

Ville Ylikahri
Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja
puhelin 041 516 5671

Jorma Bergholm
SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja
puhelin 050 525 2581

Outi Ojala
Vasemmistoliiton kaupunginhallitusryhmän puheenjohtaja
puhelin 050 525 2411

Nils Torvalds
RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja
puhelin 0400 432 262

Antti Valpas
Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja
puhelin 050 561 4334

Risto Rautava
kaupunginhallituksen puheenjohtaja
puhelin 040 504 5851

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on VKShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
Valpas.info © 2006-2014 - Piirros © Hannu Lukkarinen Frontier Theme