Kirjallinen kysymys: Kontulankujan pysäköintiongelmat

Tein jokin aika sitten kyselytuntikysymyksen Kontulankujan liikenneongelmista. Kysymykseni sai kaupungin byrokratiasta kirjallisen vastauksen, jonka mukaan kujan pysäköintiongelmiin aiotaan puuttua tehokkaasti alla olevan vastauksen mukaisesti. Aika näyttää, miten tehokkaasti asiaan oikeasti puututaan ja onko kaupungin ratkaisu oikeasti sellainen, että myös Kontulankujan asukkaat voivat todeta olevansa tyytyväisiä valittuun ratkaisumalliin. Toivon nimittäin, ettei kuorma-autojen tilalle tule lisää miten sattuu pysäköityjä henkilöautoja…

 

Kysymys: Kontulankujan pysäköintiongelmat

Kontulankuja on umpikuja, jonka varrella on useita suuria kerrostaloja, joilla on suuret pysäköintialueet omasta takaa. Tästä huolimatta kujan varren pysäköinti on riistäytynyt pahasti käsistä, sillä suuret pakettiautot, kuorm-aautot ja rikkinäiset henkilöautot on jätetty surutta kujan varrelle, jopa siten että jäteautot ja hälytysajoneuvot joutuvat kiertämään Kontulankuja 3:n pihan kautta sen sijaan, että voisivat ajaa esteettömästi Kontulankujalla.

Paitsi että em. kulkuneuvot häiritsevät alueen liikennettä, ne estävät myös kaupungin vastuulla olevan talvikunnossapidon. Tuloksena tästä on rollaattorien, pyörätuolien ja lastenvaunujen käyttäjille suurta haittaa lumen ja väärin pysäköityjen autojen estäessä normaalin liikkumisen Kontulankujalla.

Paikalliset asukkaat ovat toivoneet Kontulankujalle kuorma-autojen pysäköintikieltoa, pysäköinnin sallimista vain toiselle puolelle kujaa sekä väärin pysäköityjen autojen aktiivista sakottamista ongelman ratkaisemiseksi.

Kysyn, mihin toimenpiteisiin Helsingin kaupunki ryhtyy jo pitkään jatkuneen Kontulankujan pysäköintiongelman ratkaisemisessa?

Antti Valpas
valtuutettu /PS

—–

Vastaus vt Antti Valppaan kysymykseen Kontulankujan pysäköintiongelmasta

Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan vastaus

Valtuutettu Antti Valpas on tehnyt kysymyksen koskien Kontulankujan varren pysäköintijärjestelyjä. Kysymyksessä todetaan pysäköinnin riistäytyneen pahasti käsistä, kun jopa jäteautot ja hälytysautot joutuvat kiertämään asuintalon pihan kautta, kun erilaiset pysäköidyt suurikokoiset autot tukkivat Kontulankujan ajoradan.

Epäkohdan johdosta kaupunkisuunnitteluviraston liikennesuunnittelupäällikkö on tehnyt päätöksen 20.4.2012 § 52, jonka mukaan kuorma-autojen pysäköinti kielletään Kontulankujalla välillä Kontulantie – Kontulankujan kääntöpaikka sekä että rakennetaan 45 metriä pitkä ja 3 metriä leveä syvennys Kontulantien eteläreunalle Kontulankujan länsipuolelle liikennesuunnitteluosaston ohjeiden mukaisesti ja merkitään levennys kuorma-autojen pysäköintipaikaksi.

Share
Valpas.info © 2006-2018 - Piirros © Hannu Lukkarinen Frontier Theme