Tiedote: Helsingin valtuusto torjui maahanmuuttostrategian luonnin

Tiedotusvälineille  29.4.2009
Julkaisuvapaa heti

Helsingin valtuusto torjui maahanmuuttostrategian luonnin

Tänään keskiviikkona 29.4.2009 pidetyssä Helsingin valtuuston istunnossa käsiteltiin Helsingin strategiaohjelmaa vuosiksi 2009-2012.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä oli esittänyt lisättäväksi kaupungin strategiaan toimenpiteen, jolla Helsinkiin luotaisiin maahanmuuttostrategia.

Helsingin Perussuomalaisten esitys kuului seuraavasti:

”Kaupunki valmistelee ja tuo valtuuston käsiteltäväksi valtuustokauden 2009-2012 aikana kokonaisvaltaisen, kaikki kaupungin toiminnot käsittävän maahanmuuttostrategian, joka sisältää toimintasuunnitelman Helsingissä asuvien maahanmuuttajien kotouttamiseksi ja työllistämiseksi (huomioiden suomen kielen opetus aikuisväestölle). Maahanmuuttostrategia määrittelisi mm. käytettävissä olevat todelliset taloudelliset, henkiset ja muut resurssit sekä maahanmuuttajien tarvitsemat palvelut seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi”

Äänestystulos oli 76 valtuutettua esitystämme vastaan ja 7 sen puolesta.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä pahoittelee äänestystulosta. Tämä päätös kertoo selvää kieltä nykyisestä poliittisesta ilmapiiristä: Helsingin kaupunginvaltuutettujen enemmistö haluaa Helsingin olevan hallitsemattoman maahanmuuton mallikaupunki, jossa rahapiikki on auki eikä kukaan tiedä millä henkisillä, fyysisillä tai taloudellisilla resursseilla maahantulijat kotoutetaan.

Erityisen outo tämä tilanne on näinä taloudellisina aikoina, jolloin kaupungin toiminnoista halutaan säästää. Maahanmuuttostrategia olisi määrittänyt rajat myös maahanmuuttajiin käytettävien rahojen osalta ja turvannut kohtuulliselle määrälle tulijoita laadukkaat palvelut. Nyt näin ei tule tapahtumaan.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti myös positiivisen diskriminaation käsitteen poistamista tai selvittämistä strategiaohjelmassa. Suomen perustuslaki kieltää syrjinnän mm. etnisen taustan tai kansallisuuden perusteella, ja tämä laki suojelee tasapuolisesti kaikkia maassa asuvia. Positiivisen diskriminaation periaate lähtee siitä oletuksesta, että syrjinnän kieltävää lakia rikotaan. Esitys hylättiin valtuustossa äänin 80-4.

Lisätietoja
Antti Valpas
Puheenjohtaja
Perussuomalaisten valtuustoryhmä
Puhelin: 050-561 4334
Sähköposti: antti@valpas.info

Share
Valpas.info © 2006-2018 - Piirros © Hannu Lukkarinen Frontier Theme