Aloite sähköisen arkiston kehittämisestä

Aloite Helsingin kaupunginvaltuuston internet-arkiston kehittämisestä siten, että se palvelisi entistä paremmin valtuutettuja ja kaupunkilaisia.

Aloite sai alkunsa 23.9.2009 pidetyssä valtuuston istunnossa, jossa keskusteltiin eräästä kokoomusedustajan aiemmin jättämästä aloitteesta, jolla halutiin rajoittaa valtuutettujen oikeutta tehdä liukuhihnalta aloitteita. Ajatus tyrmättiin useissa puheenvuoroissa ja omassa puheenvuorossani peräänkuulutin kaupungin internetsivujen kehittämisen tärkeyttä tässä asiassa.

Kokouksen jälkeisten käytäväpuheiden perusteella päätin tehdä aloitteen seuraavaan valtuustoon (7.10.) ja keräsin tuossa kokouksessa allekirjoituksia, joita sainkin yhteensä 55 kappaletta. Vastaavia aloitteita on tehty menneinä vuosina, joten jään jännityksellä odottamaan, huomioidaanko tätä aloitetta. Aika voisi olla kypsä, sillä kaupunki on parhaillaan kehittämässä valtuustotyöskentelyä tietokonepohjaisemmaksi. Siinä sivussa hoituisi varmasti kaupungin kotisivujen hakutoimintojen kehittäminen.

Aloite sähköisen arkiston kehittämisestä

Me allekirjoittaneet pyydämme kaupunkia ryhtymään toimiin, joilla kehitetään kaupunginvaltuuston sähköisiä palveluja internetissä. Tavoitteena tulee olla sähköinen arkisto, josta valtuutetut ja kansalaiset voivat nähdä valtuutettujen jättämät aloitteet, kysymykset ja ponnet yksinkertaisesti hakusanoja ja/tai valtuutetun nimeä käyttämällä.

Nykyinen pdf-pohjainen järjestelmä on kankea ja löytääkseen jotain täytyisi hakijalla olla käsitys koska aloite tms. on jätetty. Sähköisen arkiston mallia voi hakea esimerkiksi eduskunnan vastaavasta järjestelmästä.

Uskomme, että toimivan sähköisen järjestelmän avulla myös hallinnon näkökulmasta katsottuna toistuvat aloitteet ja kysymykset vähenisivät ja rahaa sekä aikaa säästyy, kun valtuutettu voisi tarkistaa, onko asiasta jo aiemmin tehty aloitetta tai kysymystä ja millaisen vastauksen se on silloin saanut. Tämän jälkeen jää valtuutetun omaan harkintaan se, tyytyykö hän aiempaan vastaukseen vai onko asiassa tapahtunut jotain sellaista, joka edellyttää asian nostamista uudelleenkäsittelyyn.

Helsingissä 7.10.2009

Antti Valpas (+54 muuta valtuutettua)

Share
Valpas.info © 2006-2018 - Piirros © Hannu Lukkarinen Frontier Theme