Aloite ammattikuljettajien joustavammista ajoajoista Helsingin keskustan kävelykaduilla

Aloite ammattikuljettajien joustavammista ajoajoista Helsingin keskustan kävelykaduilla

Saatujen tietojen mukaan keskustan kävelykatujen (Iso Roobertinkatu, Aleksanterinkatu) yrittäjät ja näiden tavarankuljetuksiin käyttämät kuljetusliikkeet kärsivät liian tiukalle asetetuista sallituista tavaranlastaus- ja purkuajoista.

Useiden kuljettajien kohdalla sallittu lastaus- ja purkuaika on liian tiukka, koska erityisesti Helsinki-Vantaan lentokentälle saapuva tavara laskeutuu rahtikoneilla yleensä vasta puolen päivän aikoihin eli samoihin aikoihin, kuin sallittu lastaus- ja puruaika keskustan kävelykaduilla menee umpeen (kello 11). Huomioiden Vantaalta Helsingin keskustaan ajaen kuluvan ajan, tämä väärä aika kuljetuksille johtaa tilanteisiin, joissa kuljetusyrittäjät joutuvat sakkolappujen uhalla toimittamaan tavarat liikkeisiin sallittujen aikojen ulkopuolella.

Näinä taloudellisina aikoina kaupungin tulisi omilla toimillaan edistää pienyrittäjyyttä ja sen edellytyksiä. Näillä liian tiukoilla aikarajoituksilla on käytännössä yritystoimintaa rajoittavia vaikutuksia sekä ammattiautoilijoille että kävelykatujen liikkeenharjoittajille. Kaupungin tulisi ryhtyä toimiin joilla tavaran lastaus- ja purkuaikoja kävelykaduilla laajennetaan niille tavarankuljettajille, joilla on tuulilasissaan tätä varten tarkoitettu erillinen lupa.

Helsingissä 3.3.2010

Antti Valpas  (+ 10 muuta valtuutettua)

Share
Valpas.info © 2006-2018 - Piirros © Hannu Lukkarinen Frontier Theme