Muualla verkossa
Ryhdy faniksi!

Kuka on Valpas?

Perusteet
Nimeni on Antti Tapio Valpas, olen syntynyt Helsingissä 16.8.1978. Lempiniminä Ande ja Valpas. Näistä Valpas on laajimmassa käytössä.

Asuinpaikkani
Elämäni 22 ensimmäistä vuotta asuin Itä-Helsingissä; Kontulassa ja Mellunkylässä. Idästä siirryin Helsingin keskustaan pikkuruiseen yksiöön ja sieltä Etelä-Haagaan. Nykyisin asun liki vanhoilla kotikulmillani Kurkimäessä.

Koulutus- ja työtaustastani
Kävin peruskouluni Kontulan ala-asteella ja Helsingin Yhteislyseon (HYL) yläasteella vuosina 1985-1994, jatkaen sitten vielä kolme vuotta HYL:in lukiossa vuosina 1994-1997.

Lukion jälkeen pyrin Helsingin yliopistoon opiskelemaan historiaa, mutta portit eivät minulle auenneet. Niinpä opiskelin ensin markkinointi-merkonomiksi Malmin kauppaoppilaitoksessa vuosina 1998-2000. Työskenneltyäni hetken atk-myyjänä ja hankittuani näin ensimmäiset kunnon kannukseni työelämässä vuosina 2000-2001, jatkoin opintojani Espoon oppimiskeskuksessa 2001-2002 valmistuen lopulta ohjelmistosuunnittelijaksi.

Harrastuspohjalta, ja käyttääkseni työttömyysaikani hyödyllisesti, opiskelin Helsingin Avoimessa yliopistossa Suomen historiaa approbaturin ja arkeologiaa perusopintojen verran vuosina 1997-2003. Työttömyydestä ja sen “ihanuudesta” olenkin ehtinyt kerryttää kokemusta yhteensä kahden vuoden verran.

Keväästä 2007 kevääseen 2011 työskentelin eduskunnassa kansanedustaja Pentti Oinosen avustajana sekä Perussuomalaisten eduskuntaryhmän perusturvasihteerinä avustajantoimen ohessa syksystä 2009 kevääseen 2011. Keväällä 2011 siirryin Jytkyn myötä kasvaneen eduskuntaryhmämme ryhmäkansliaan eduskuntasihteeriksi.

Vuosina 2009-2012 toimin Helsingin kaupunginvaltuutettuna ja Perussuomalaisten edustajana sosiaalilautakunnassa. Nyt olen kaupunginvaltuuston varajäsenenä ja yhdistetyn sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisen 2. sote-jaoston jäsen kaudelle 2013-2016. Lisäksi vaikutan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n hallituksessa sekä HUS:n sairaanhoidollisten tukipalveluiden liikelaitosten johtokunnassa.

Harrastukset
Historia ja sukututkimus.
Erityisesti maailmanhistoria on aina ollut lähellä sydäntäni.

Mottoni
“Jos et tunne historiaa, et voi ymmärtää maailmaa.”
Historian peruslakeihin kuuluu se, että historia toistaa itseään. Ensimmäinen sukupolvi oppii, toinen sukupolvi kuulee asiasta ja uskoo, kolmas sukupolvi antaa piut paut isovanhempiensa opeille, toistaen vuorostaan heidän virheensä. Huomaat mottoni vaikuttavan myös mielipiteissäni ja toimissani. Virheistä tulee ottaa opiksi, eikä lyödä päätä uudestaan seinään. Tuntemalla ihmisen tai kansan historiaa, on helpompi ymmärtää mitä tapahtuu ja ennen kaikkea miksi.

Lähetä tämä kavereille
Blogiarkisto